Menu Close
Share:
Notifications
Clear all




Roomateku genius?  

 
Roomate
 Roomate
(@Roomate)
Solved

Ok ni satu cerita mengenai roomate aku (aku namakan dia sbg karim) yang genius. Aku dan dia study di sebuah uni awam di selatan tanah air dlm bidang kejuruteraan.

Aku dan karim ni satu fakulti and kami sama2 tinggal di asrama. Pd tahun ke 4 atau final year karim ni pindah masuk bilik aku. Sebelum ni kita tinggal di blok yg berlainan. So aku ni macam happy la sbb boleh gak belajar dgn die, almaklum la dia selalu je dpt award sbb result beliau yg bagus.

Pada awal sem, aku tengok dia ni xde la study kuat sgt. Kuliah pun asyik asyik on off jer. Kira dh mcm siang tidor dan mlm layan komputer jer. Dari main game, tgk movie smpai layan chatting. Tak pernah pun sentuh nota ke ape.

Assignment? Jangan harap laa dia buat. Asyik duk copy dari member2 yang lain jer. Ada sekali tu dia mintak assignment aku nk copy then aku pun bagi je la. Korang tau dalam duk copy assignment aku bleh pulak dia tegur ade calculation yang aku buat salah. Aku confius sekejap. Ko yang on off masuk bilik kuliah bleh betulkan kesilapan assignment aku? Then dari situ laa aku tahu yg dia mmg ada bakat belajar secara semula jadi.

Ada satu ketika aku tanya dia, macam mana dia belajar? Die sengih jer. Lahanat betul.

Ada tak korang kat sini ada roomate mcm aku bleh laa simpan kisah korang kat sini.

Quote
Posted : July 15, 2020 4:40 am
Topic Tags

Leave a reply

Author Name

Author Email

Title *

 
Preview 0 Revisions Saved




Share: